Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Napořád

Napořád

vanovaso Básně » o Životě

Anotace: jak lehké ztratit se tiše v davu... však zvedni hlavu

Nemáš čas na život
na lásku
na souznění
soubytí
pospícháš ke studni napojení
a k řeznickému špalku uspokojit hlad
stačí ti přežívat
smutno je mi

a život... čas ubíhá
moc už ho nezbývá
kdo ví
třeba již zítra pokryje naše relikvie kámen mramorový...

a zas je jeden týden pryč
a nestalo se nic
stále jsme nevyspálí unavení otrávení

proč lámat si s tím hlavu
jak lehké ztratit se tiše v davu...

A já tě prosím
zvedni hlavu
otoč svou tvář k dešti i slunci
pak jistě potkáš duhu v mracích

sám cítíš jak chytáš druhý dech znovu
abyses vrátit mohl zase domů
tam kde tě má někdo rád
a teplo lidský bude hřát

napořád
Publikoval(a): vanovaso, 29.9.2014
Přečteno (105x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Kněžka, Mirastus, Lugilla

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 20:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti