Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zpověď, Výpověď, Pravda

Zpověď, Výpověď, Pravda

Weredon Básně » o Životě

Anotace: Cesta životem je zahalena tajemstvím, jež je nutno odhalit, abychom mohli jít dál. Z následující verše jsou pro znalé klíče.

Jen jedna síla přírodní,
jen jeden odkaz mám.
Ty, jenž jsi poznal vědomí,
pohleď na svou tvář.

Ta tvář se zdá posetá,
posetá je krví.
Krví co jsi nepoznal,
jíž se jiní živí.

Tenhle svět je pro oba,
pro oba z nás tří.
Lidé přesto znají nás,
jako čtyřku či pět sil.

Jsme Trojice a to zní,
jen pohlédni a okus dál,
co lidstvo ukrývá.

Skryto je v nás tajemství,
jež obklopuje den.
Říkej klidně milosti,
však pravdu uzříš jen.

Ta pravda, již strážíme,
je věčná a jediná.
Vy se s bohem chlubíte
a co on? Pomoh vám?

Nejsem tady k souzení,
já soudím jen jiné.
To ty musíš rozhodnout,
co je pro tebe správné.

Každý nechť se soudí sám,
a je vždy svým strůjcem.
Jen tak osud naplní,
jen tak splyne s davem.

To že pravdu svou znáš i sám,
je obtížné a těžké.
Víš, není to ideál,
je to skryto ve mně.
Publikoval(a): Weredon, 19.6.2010
Přečteno (466x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 21:40
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti