Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Stáří

Stáří

Taren Básně » Smutné

Anotace: Čeká nás to všechny........

Den střídá den,
noc střídá noc.
Čas bdění , střídá sen,
dech života tu zvolna
ztrácí svoji moc.

Čas běží jako splašený
a my tu stárnem jen.
Nepotřební jak včerejší noviny,
koráme jak skývy chleba,
jak žíznivé rty stařeny.

Plesnivíme k nepotřebě,
nechápajíc v dnešní době,
zběsilého světa běh,
vyhlížíme druhý břeh.

Vzpomínáme na svou mlžnou řeku,
plnou lásek, úspěchů i nezdaru.
Cháronovu loďku tmavou,
tušíme v tom oparu.
Publikoval(a): Taren, 26.5.2014
Přečteno (128x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Marci-Tami

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 04:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti