Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sametová kocovina

Sametová kocovina

ZENITZERO666 Básně » Vlastenecké, národy, válka

Anotace: Do tý anotace se nic nevejde :b

O přelomu totality a dnešní rádoby demokracie pohledem obyčejnýho kluka co přišel o ideály i životní jistoty v socialistickym "ráji" Ať si myslíme o komunizmu jako takovém cokoliv, jisté výhody (vykoupeny drobnými příkořími na svobodě projevu a cestování) staré pořádky měly. Ale to záleží kdo se ohlídne na zpět. Jestli cílevědomý člověk nebo totální lůzr.
***

Na okraji chodníku
mrdlej u zdi domu
na pokraji společnosti
táhne se z něj smrad.

Říkali mu uč se
nežij na dluh budoucnosti
nechtěl tomu věřit
až přišel ten zvrat.

Mladej blbej punkáč
plnej snů a ideálů
všechny časem změnily se
v pohrdavej škleb.

Razil heslo no future
v patnácti šel z domu
mysle si tenkrát
že mu patří svět.

V osmnácti přišla vojna
učňák tak-tak dodělal
práci flákal leč tam musel
tehdy byla povinná.

Po sametu přišlo draho
leč blaho jsme čekaly
i nároky v práci stouply
vyhazovy padaly.

Potom přišel restituent
a napálil nájem
plat už na něj nestačil
tak byl vyhnán z "ráje"

Překotně to šlo ráz na ráz
nestíhal už tempo s dobou
ruce v prosbě sepnutý
a na drobný starej klobouk.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 7.3.2014
Přečteno (213x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 07:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti