Proměna
Proměna
Anotace: Kdysi sem býval jiný člověk.. Poté sem dostal nejen tvrdou lekci, ale i tvrdou pěstí. Řekl sem si dost. Tak jako Jiří Wolker prožíval svojí Těžkou hodinu, tak i já zažil jistou proměnu. Doufám že k lepšímu.. Bohužel, tohle může posoudit jen jedna osoba
Tvrdý pád na studenou zem,
bolest na tváři probere tě z lihu opojení.
To že to není jenom zlý sen,
přesvědčí tě kopanec do holení.
''Vstávej ty lemro, braň se trochu,
vždyť my sme tři a ty jsi jenom sám,
uštědříme ti cennou lekci hochu,
už nejsi tady všech borců král.
Vrať se zpátky do stáda kam patříš,
ty parodie na lidskou bytost.
Prej že sám v sebe věříš,
chlape, to je jenom blbost.''
Potlučen přetěžko se zvedám,
šourám se pomalu k domovu.
Na nikoho nikdy nedám,
však nyní bych měl začít odznovu..
V co věřit otázka v hlavě zní mi,
co sem a čím chci být..?
Nechci patřit mezi ty nesmyslné stíny,
chci začít naplno žít.
Chci učinit šťastnou dívku,
které na tvář mnohé vrásky přidělal jsem,
chci přestat holdovati pivku,
bez kterého neuběhne den.
Vždyť ona je tou hvězdou za jasných nocí,
pro kterou udělal bych všecičko,
však hvězdy dobývají a získají jen cvoci,
však já tě stále miluji Mišičko.
Chci abych zanechal po sobě něco je věčné,
co nemůže zničit čas.
Ačkoli moje verše nejsou ničím výjimečné,
chci zažít ten moment, kdy pro nás zastaví se čas..
Publikoval(a):
stix, 5.3.2014