Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Proč jsou lidé tolik slepí?

Proč jsou lidé tolik slepí?

Nevím kde začít.
Chvějí se mi ruce.
Pokud ti to připadá směšné,
nemusíš to číst,
však i já se směji, ale musím psát dál.
Mé srdce to tak chce.

Srdce mé svírá šílenství,
tolik bych toho chtěla lidem říct,
však nevím kde začít.
No nic, tak já to aspoň zkusím...

Lidé jsou tolik sobečtí!
Litují se, říkají, jak život není fér.
Jsou tolik nevděční!
Jsou slepí, nebo nechtějí nic vidět?
Nerozumím tomu.
Neváží si toho co mají, chtějí víc,
prostě aby jim patřil celý svět.

Nevidí utrpení jiných,
nevidí děti, hladové, na ulicích,
a přitom by stačilo tak málo,
aby se vše napravilo,
aby se svět smál.

Nerozumím tomu.
Proč jsou lidé tolik slepí?
Myslí si, jací nejsou chudáci se svými malichernými starostmi,
nevidí, že žít znamená něco víc,
že život nesmí promrhat zbytečnostmi.

Pomocte!
Vy i já máme tolik štěstí, važme si ho!
Jiní umírají hlady, nemají domov.
Proměňme svět k lepšímu, změňme ho!

Můžeme jim pomoct,
aspoň to zkusit,
když nás bude víc, prosím, žádám vás,
my necítíme jejich bezmoc.

Můžeme to zkusit,
udělat něco víc.
Není to vůči nim fér,
také mají právo žít!

Prosím.
Nebuďte slepí.
Vy jste šťastní, ale oni ne,
pomocte jim, dělejte něco!

Proč jsou lidé tolik slepí?...
Publikoval(a): ChangeLee, 6.2.2014
Přečteno (189x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti