Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Těžký život studenta

Těžký život studenta

stix Básně » ?nezařazené?

Anotace: Básnička pro pobavení pro všechny, hlavně pro studenty, které čekají zkoušky.

S ranním úsvitem uleháš k spánku,
hlava tě bolí, oči se klíží.
Učebnice poslední, dočetl si stránku,
není moc času, zkoušky se blíží.

Pokoušíš se usnout, však mysl pracuje,
navíc od vedle, slyšíš vrzání postele.
Čas na spánek, se rapidně zkracuje,
zatím co ti vedle,ti se mají vesele.

Nakonec zabereš, však budík mrcha nebeská,
vzbudí tě uprostřed nejlepšího snění.
Krátký pohled do zrcadla - tam postava nehezká,
napovídá o zbytku lednového dne dění.

Ručičky hodinek se zuřivě míhají,
termín tvojí zkoušky tě neustále tíží.
Tobě se při běhu nohy strašně rychle střídají,
však zakopneš a zem se neúprosně blíží.

Odřený a naštvaný dorazíš do místnosti,
v uřícený a v obleku vypadáš jako nějaký šašek.
Při čekání posloucháš kdejaké hlouposti,
že tohle dal a tohle nedal, nějakej Vašek.

Tvoje jméno zazní, srdce ti spadne do gatí,
čas nadešel, teď všechno a nebo nic.
Snad se to učení do rána, snad se vyplatí,
avšak mohl si tomu dát, o trošíčku víc.

Večer to všechno zapiješ, s kamarády v hospodě,
ať už jsi byl úspěšný a nebo neprospěl,
druhý den se vzbudíš, s hlavou zabořenou v záchodě,
s opičkou s sebou flákneš přímo na postel.

Vzbudíš se večer, učebnici si otevřeš,
a do toho koloběhu, znovu se uvrhneš.
Publikoval(a): stix, 10.1.2014
Přečteno (170x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 1.11.2024 05:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti