Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Komentáře » Eridanus

Komentáře slouží k vyjádření vašich názorů, postojů či kritiky.

Nalezeno 4 záznamů. Zobrazuji 1-4.

Díky :) K tomu spisovnému jazyku - zkusit bych to samozřejmě mohl, problém je v tom, že jakmile si začnu vybírat jazykové prostředky, báseň ztrácí spontaneitu - a ta je pro mě naprosto stěžejní. Už dávno jsem rezignoval na psaní v určité předem dané formě, protože mám pocit, že forma je pro mě osobně naprosto vedlejší.. někdy používám rým nebo rytmus, někdy používám i ten spisovný jazyk - cíleně to ale dělám nerad, protože se mi potom píše těžko a přijde mi, že báseň, kterou takhle napíšu, prostě nemá to "Ono"..

29.10.2013 10:01 | Vincente

Znovu se opakuji, atmosféra je dokonalá. Síla Tvé poezie je v opisnosti, přivádíš čtenáře do naprosto konkrétního světa, kde si nelze už nic přimyslet, vše ja dané. Moc se mi líbí Tvá tvorba, neznám nikoho, kdo by psal podobně. Kouzlo není jen v bohatosti slovníku, v komplikovanosti vlastní svébytné filosofie, ale v dovednosti autora přesvědčit, že čtenář bude ochuzený, pokud si právě jeho dílo nepřečte. V tomto ohledu mě dovedeš velmi dobře přesvědčit. Snad jen drobná připomínka - nenapadlo Tě někdy použít pouze spisovný jazyk? Myslím, že by to stálo za pokus. :)

28.10.2013 21:54 | Lugilla

Děkuji ;) Nemůžu ale souhlasit s tím, že bys neuměl vytvářet atmosféru.. píšeš prostě jinak, zkratkovitěji - to má celou řadu předností a je skvělé, že se tady na basnickach.cz potkávají lidé tvořící v rozdílné formě :)

28.10.2013 15:00 | Vincente

Vždy všemu dokážeš popsat, opsat a dokreslit naprosto konkrétní atmosféru :)Možná i proto, že jsem tohle nikdy neuměl, to obdivuji :)

27.10.2013 20:06 | Formis

Stránky: [1]

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 23:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti