Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Evropská integrace bez iluzí.

Evropská integrace bez iluzí.

Veleli nám z Vídně,
pár let jsme si vládli z Prahy,
řvali na nás z Berlína
pak přísný hlas z Moskvy.

Teď nás řídí z Bruselu
inu já se poseru.
Celá dnešní Evropa
řítí se do průseru.

Evropa národních států
rozplyne se v tupé mase
a už bude zcela jedno
po jaké se derem trase.

Země Bohů pod Olympem
prožívá svou tragédii,
ve Francii děs a hrůza
jako někde v Libérii.

Frustrovaní potomci
odkopnuté cizí lůzy
ve Francii, v Londýně
pouští na nás vlny hrůzy.

Moloty, hořící auta
vykradené obchody,
opomíjená chudina
hledá si své důvody.

Krátkozraké oči zisku
pro levnou pracovní sílu
udělali z Evropských měst
nebezpečnou černou díru.

Z Bruselu nám nakazujou
jenom samý hovadiny,
zvaž každý sám za sebe
jaký podíl je tvé viny.

Na Šluknovský výběžek
politici z vejšky serou,
jen když prachy z daní slušných
nepřizpůsobiví berou.

Až tvou zemi převálcuje
lůza nebo pán,
pak si pozdě uvědomíš
předem danej plán.

Ať pán nebo lůza
ze všeho jde hrůza.
Naděje se zmítá v křečích
ni nepípne můza.
Publikoval(a): ZENITZERO666, 24.9.2012
Přečteno (134x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Ružka, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:25
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti