Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vlaková

Vlaková

Bytost Básně » ?nezařazené?

Anotace: Znáte také tenhle pocit?

Jedu domů tím nočním courákem,
co každý z vás zná,
dvanáct večer, ticho a...
a ta nepopsatelná chvějící se,
pulsující chvíle míjení.

Pro ten šerý, opuštěný peron,
pro tu oranžovou lampu,
pro ten nespočet chybějících person,
pro tu uklizenou hlavu,

pro to stálo nastoupit,
pro to stálo koupit si lístek,
jen nesmět vystoupit,
neusnout v náručí spících vísek,

kouzlo nezdá se být v pravdě,
jakoby jen plulo od nádraží k nádraží,
ve dvanáct večer v ucajdanym vlaku,
mířícím do krajiny za tunelem.
Publikoval(a): Bytost, 10.8.2012
Přečteno (58x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koala-pancake, Martin Havlíček, děda včela, choza

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 18:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti