Jeden básník
Jeden básník
Anotace: ---http://www.youtube.com/watch?v=jE_UhYvQSn0...Všechny mé verše nejsou správné a dobré, ale ani mí čtenáři nejsou všichni dobří a zdatní. Friedrich Logau
:.:.:.:.:
Verše kolem krouží
hebkostí peří vzácné rajky
psané v dlouhých řádcích
Prochází duší jedné básnířky
tklivou melodií
..a jeden básník
znělkotepec pozdních hodin
zastavil čas co dechem zmrazil
Vzal duši ametystu noci
dal smysl horoucímu tlukotu srdcí
..není Dante ani Ronsarda
jen můj poeta neznáma
Krásná slova zní s šera
a není Nezval ani Hora
Má vůni společnou s Baudelairem
kořeněnou Rimbaudem
tančí v rytmu s Mallarméem
jak prchající sen
Smrtelný rytmus kolem mě
mrazivá hudba bere dech
Ty horoucí arény,doteky vnikají
za zdí svlékají záludnou křehkostí
Horké pohledy,ledy se prolomí
potají slova tvá zahalí
ta tichá vzplanutí-sálají!
Bouře co přeruší kosmické signály..
básníku záhadný
nad karavanou snů plné poezie
..sleduji tě
vplétám do své sítě
Jsi celé nekonečno
hravé poetično
Modrý vítr ze střelného prachu
i v kouři Ithaky
Hledej mě ve snech ať se neztratím
jak v Himaláji květ
jak paprsek
jak létavice kmit
vteřina co nejde polapit
v rozžhaveném nitru sopky
pak svět zkrásní v rytmu tvých básní
Tiše šeptám..pojď ke mě a zhasni!
::
Publikoval(a):
xoxoxo, 7.8.2012