Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Co pro mě znamená kniha

Co pro mě znamená kniha

Vlčice152 Úvahy » ostatní ...

Anotace: Měli jsme do školy psát úvahu na libovolné téma a jelikož pro mně znamená kniha hodně, mé téma se týká právě knihy.

Toto téma jsem si vybrala proto, protože si nedokážu představit život bez knížky a chtěla bych, aby jste z mé úvahy pochopili proč si myslím, že je knížka tak důležitá. Chtěla bych vám knížku představit a vyřešit problém, proč v součastné době už knížky nepatří mezi nejoblíbenější zábavu. Takže co pro mě znamená kniha?
Kniha pro mě znamená dokonalou únikovou cestu, která mě odvede od problémů, stresů a složitého řešení. Kniha je lék na všechno. Na smutek, bolest, zlost a nenávist. Pomůže vám v těžkých chvílích překonat vše špatné, dovoluje vám opustit reálný svět a vy se můžete ponořit se do svého světa plného fantazie. Do světa, který je jen váš a je jen takový, jak si ho vysníte. Kniha vám dovoluje stát se někým jiným a je jedno jestli hodným nebo zlým. V tom je právě kniha skvělá. Můžete si vyzkoušet různé role jako v divadle. Při čtení nejste pouhý divák, ale jste součástí děje. Můžete se poučit z chyb, které postava udělala a snažit se tyto chyby nezopakovat ve svém životě. Kniha vám dodává sebevědomí a rozšiřuje vám pohled na celý svět. Když čtete knížku, máte jistotu, že někam patříte. Proč už tyto pocity nesdílí každý? Proč se lidé raději podívají na film, než aby si přečetli knihu?
Většina filmů, které známe, vznikla podle knih. Od pohádek až po horory. Proč většina lidí dá přednost filmu? Na tuto otázku mám jednoduchou odpověď. Lidé jsou líní. S příchodem počítačů, televizí a internetu lidé zpohodlněli. Vzít knihu, namáhat své oči a mysl, která by v hlavě musela pochopit celý děj a vytvořit v hlavě obrázky, které se budou promítat jako film, je moc velká námaha. To se radši všichni podívají na film a jsou rádi, že je všechno tak jednoduché. Jaká je ale skutečná pravda?
Knížka není jednoduchá, zato je jedinečná. Každý si vytvoří svůj vlastní pohled na děj. Tak jaký ho chce mít. Nemusí řešit, tak jako ve filmu, že je tam nějaký ošklivý herec, protože v knížce si každou postavu můžeme přizpůsobit své vlastní fantazii tak jako prostředí, ve kterém se děj odehrává, tón hlasu, kterým postava mluví, si můžeme také vymyslet a je toho daleko víc. Film vám jen ubírá představivost. Film je vlastně fantazie jiného člověka, který si pohled na děj v knížce představil, a proto ne vždy se vám jeho pohled líbí. Kdo viděl film, který byl podle knížky, kterou četl, dá mi za pravdu, že kniha je daleko lepší. I když může být film velmi dobrý, nikdy se jím nevyjádří to samé co knihou.
Kniha není jen výborný bavič, který nám na tváři vždy vykreslí usměv, ale i učitel. Při čtení knih si rozšiřujeme slovní zásobu, která nám napomáhá při vyjadřování. Pokud čtete nějaké knihy s učebním zaměřením, vždy se něco naučíte. Dále je kniha výborným společníkem na cesty. Při čtení vám vždy čas rychle utíká.
Tak tohle je na knihách nejdůležitější. Mrzí mě, že knihy takhle upadají a ráda bych, aby se jejich popularita zase obnovila, ale to záleží jenom na lidech, jak se k tomu postaví. Aby člověk našel zálibu v knihách, nestačí přečíst jenom jednu. Musíte nejprve přečíst alespoň deset knížek a potom uvidíte, že vás začnou bavit. Tak co pořád si myslíte, že kniha je jen ztráta času a že film je stále lepší?
Publikoval(a): Vlčice152, 8.6.2012
Přečteno (586x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kateřina Svobodová

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 16:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti