Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Štěstí.

Štěstí.

děda včela Úvahy » o Štěstí, Neštěstí

Anotace: Co je to štěstí?

Štěstí –není jen muška zlatá,
co nám říká známý film,
Štěstí -to není jen chiméra
co říkáme známým svým.

Štěstí -je, že jsme se narodili
a dobří rodičové s námi žili,
Štěstí -je mít bratra, nebo sestru
a společně prožívat mládí cestu.

Štěstí -je mít možnost studovat
a svůj mozeček namáhat,
Štěstí -je mít práci, která nás baví,
ať na poli, nebo když se dům staví.

Štěstí -je mít někoho upřimně rád
a pak se s ním vroucně milovat,
Štěstí -je mít děti, s nimi se i radovat,
všemu je naučit a řádně vychovat.

Štěstí –je žít čestně, poctivě pracovat,
užívat života, i z něho se radovat,
Štěstí -je mít dobré přátele a známé,
ne je pomlouvat.

Štěstí -je mít hodná vnoučata
a pomoc je vychovat,
Štěstí -je dlouho žít
a pokojně umírat.

Štěstí -je nemít neštěstí.
Štěstí -je mít v životě štěstí.
Publikoval(a): děda včela, 20.3.2012
Přečteno (2503x)
Tipy (31) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, kopretina7777, Klarineb, Amelie M., Trubka Petr, Mirastus, MorbidBad, Malce, Freequency, koiška
ikonkaKomentáře (12)
ikonkaDoporučit  (2x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 01:37
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti