Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Novoroční přání

Novoroční přání

tleskot Úvahy » ?nezařazené?

Anotace: Všem lidem

Ještě jedenkrát se vyspíme, nebo taky ne a máme tu opět Nový rok. Období, kdy je většina lidí na měkko a kdy si každý dopřává něco pití a něco hýření podle toho na co má nebo na co mu jeho zdraví dovolí. Je to zároveň čas lidských přání. Svým blízkým, vzdáleným i sami sobě si lidi přejí. Nejčastěji štěstí a zdraví. Nebo obráceně?

Zdraví a štěstí přeju i já všem lidem a to nejen proto, že začne nový rok, ale protože si lidi zaslouží, aby svůj krátký pobyt, který jim byl na této krásné planetě Země dopřán, prožili bez stresů a nemocí, aby nemuseli stát fronty na práci, na chleba.... aby fronty vůbec zmizely. U obchodů, na pracáku i ty válečné. Aby každý našel svého druha, družku, přítele, kamaráda,, manžela, ženu, muže o které se mohou opřít a kterým mohou věřit! Aby lidi žili bez obav z toho, že přijdou o práci, že na ně letadla budou shazovat bomby z nebe, že je budou druzí okrádat – někteří z hladu a jiní, např. banksteří a "podnikatelé" z principu, protože nic jiného nedovedou – že jejich děti budou mít hlad. Apropó – děti!

Pepíku, Adélko, Kájo, Honzíku, Bělo, Slávko, Jindro, Abdule, Manolisi, Modrý motýle a vůbec všecky děti různých jmen na světě, vám přeju, abyste slyšeli od svých maminek a babiček spoustu nejkrásnějších pohádek, těm starším, ať se jim ve škole daří a těm, co nemohou nebo nechodí do školy, aby se brzo zjednala náprava, a oni mohli školu navštěvovat, aby neměly hlad a žízeň, měly se do čeho obléci a aby byly denně obklopeni láskou nejen svých rodičů.

Láska. Na tu přece nesmím při takovém přání zapomenout. Lidi! Nestačí jen mluvit o lásce, o přátelství, o tom, že máte někoho rádi. Je důležité svá slova naplňovat a nebát se svou lásku řádně projevit. A potlačit nenávist. Té ať je mezi vámi co nejméně.

Aspoň toto málo bych chtěl nejen letos popřát lidem.
Publikoval(a): tleskot, 31.12.2011
Přečteno (448x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 24.4.2024 04:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti