Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Kaj se a Naprav svoji Chybu

Kaj se a Naprav svoji Chybu

Když drtivá většina zvířat udělá nějakou zásadní chybu, nelituje a začne si všímat něčeho jiného, třeba si jde začuchat k jelení stolici. Ve vědomí nedrtivé většiny lidí se projevila emoce kajícná a zoufalá potřeba situaci napravit. Třeba jeden bizardní příklad: Sežereme roztomilé zvířátko k obědu a pak pošleme prachy do Zoo. Nebo: Zfackujeme manželku a pak jí necháme poslat květiny. Ale existuje opravdu někdo, kdo chápe, že jsme hříšný druh poháněný chtíčem po hmotných statcích? Jsme potomci rodícího se zla. A co když opravdu po mnoha a mnoha rocích evoluce se nám vyvijí schopnost něco napravit. Všichni chceme být přece spokojeni. Chceme se milovat, užívat si a nic neřešit. V tomto stavu je lidská bytost nejspokojenější a neškodná.
Až teď v době vyspělého člověka se učíme napravovat své chyby. Kajícnost a Cit k Nápravě jsou poslední dvě emoce, které se u nás vyvinuli. Chtíč nás nutí se na to vykašlat a jít si po svým. To nejstarší a nejjednodušší řešení na světě časem u člověka vymře stejně jako mor a potomci všeho zlého půjdou zpět za světlem.
Mé poslední dílo, děkuji mnohokrát.

Teď budu psát jen o Sexu, Drogách a Rock and Rollu.
Publikoval(a): FourLeaf, 27.8.2023
Přečteno (24x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 22:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti