Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Smrtelná Nesmrtelnost

Smrtelná Nesmrtelnost

Klíč v dlouhověkosti hledají špičkový vědci už hodně dlouho. Já jsem ale přestal přemýšlet o stravě a podobných blbostech, které sice mají vliv na naše zdraví, ale jen když se opakují stále dokola. Samozřejmě mě napadlo hledat cestu k fyzické nesmrtelnosti v našem vědomí.
Japonci se dožívají nejdéle, ale proč? Ryby a rýži jí spoustu národů ve světě a umírají v šedesáti. Japonsko je ostrov a proto se stejné rodiny křížili mezi sebou a cizince k sobě stejně moc nepouštěli. Přišel jsem jen na jedinou vlastnost, kterou mají všichni společnou. Je to Soustředění. Dokáží se soustředit při práci, cvičení, u jídla, při konverzaci, prostě při jakékoliv činnosti. Představte si, když se opravdu hodně soustředíte, přestáváte vnímat podněty, které nechcete. Tělo v té chvíli dělá přesně to samé. Skládáte například symfonii a chybí vám poslední nota. Přece se nenecháte vyrušit mouchou, která na vás sedne. Prostě to musíte dokončit. Tělo je tedy odolnější, pokud váš mozek ignoruje všechny vnější podněty a soustředí se danou činnost. Naopak lidé například žijící třeba dešťových pralesech jsou stále silně spjati s přírodou a oproti Japoncům nechávají vnější vlivy působit ku jejich pomoci. Přiroda jako celek se neustále regeneruje a na dlouhověkost moc nemyslí. Naproti tomu vědomí jde opačným směrem a dokáže tělo táhnout sebou.
Druhý klíč dlouhověkosti jde na to trochu opačně. My neovlivíme, které naše umírající buňky se například rozdvojí nebo znovuzrodí ve správných podmínkách. Evolučně se dožíváme čím dál tím většího věku, tělesná konstituce je stabilní, ale bohužel díky závislosti na lécích se náš evoluční vývoj v oblasti regenerace a dlouhověkosti zpomaluje. Ale pokud lidstvo vydrží ještě pár desítek tisíc let, může stát, že se nám buňky budou neustále dělit nebo znovu rodit.
Když bychom spojili obě dvě varianty tak se lidské tělo nebude muset regenerovat, protože tělo nabyde takové odolnosti, že buňky přestanou umírat, ale když se naší schránce náhodou něco stane, bude schopná obnovy. Mě by ale zajímalo, jak takový nesmrtelný člověk naloží se svým okolím, když vidím, jak to tu vypadá dnes.
Publikoval(a): FourLeaf, 26.8.2023
Přečteno (28x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 22:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti