Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Planeta, Hvězda a Měsíc

Planeta, Hvězda a Měsíc

Veškeré sloučeniny, jaké známe v podobě například hornin, kapalin a tak dále nejsou pro nás zdaleka ty nejdůležitější. Praprvky před velkým třeskem neměli žádné přímé spojení a přesto dohromady vytvářely věčný barevný požitek. V našem časoprostoru existuje přece jen něco podobného. Prvky a sloučeniny drží pohromadě jejich nově nabité vlastnosti kromě barev, které už přestaly být pro hmotu důležité. Co Vám mám povídat, jednou obrovskou sloučeninou je pro zmínku Naše planeta Země. Musíme si uvědomit, že Země není složená jen z magnetů a přesto vytváří magnetické pole, které určuje, kde, co nebo kdo má své místo. To znamená, že sloučeniny a prvky spolu koexistují poskládané bez jakéhokoliv spojení a dohromady vytváří místo život, které se snaží odolat zubu času a množstvím záporných podnětů. Země je pravděpodobně to nejdokonalejší spojení, které po velkém třesku mohlo vzniknout, ale jak už víme, stejně umírá.
Nejsem astrofyzik, ale Slunce s jeho hořením, které produkuje světlo, jenž se line smutným temným vesmírem se silně podobá rostlinám, které nám produkují kyslík. Bez světla by nebyl život a bez kyslíku také ne. Země se hýbe ať už celá nebo jejím životem. Proto je to takový živočich. Měsíc jen dotváří detaily. To znamená že v rostlinách probíhá látková výměna stejně jako u slunečního hoření. Díky těmto dvěma(producentům) aspektům žijeme naše životy a měli bychom si jich hodně cenit.
Přesně proto se vyvinula na naší planetě flóra a fauna jakožto jediná forma života, kterou známe. A teď doplněk pro nechápající – Slunce zařídilo rostliny a Země zvířata.
PS: Rostlina přeci roste na místě a otáčí se za sluncem
stejně jako naše hvězda.
Zvířata jsou v pohybu. Nejen že se dokážou otočit o 360
stupňů, ale dokáží i oběhnout planetu
jako Země obíhá Slunce.
Publikoval(a): FourLeaf, 21.8.2023
Přečteno (21x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 22:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti