Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cesta Temna

Cesta Temna

Samozřejmě existuje druhá cesta. Navrátit se zpět do nekonečna, věčnosti a prostupujícího světla je má volba, ale lidé prozatím jdou cestou jinou. Pokud umře a spotřebuje se veškerá hmota ve vesmíru, zbyde už jen možnost jediná. Bytosti bez svého těla(kotvy) budou muset neustále přemýšlet, jinak zaniknou. Samozřejmě jedno vědomí může podržet to druhé, ale jakmile přestane přemýšlet poslední jedinec, nezbyde v nekonečné temnotě vůbec nic. Jako otroci času, můžete takto existovat hodně dlouho, ale vše čeho by jste chtěli dosáhnout, si budete muset představit. Nezbyde nic, jen odpad(černý vesmír) a vy. Žádné světlo už nikdy v životě neuvidíte, žádné podněty vás nebudou inspirovat. I když budete přemýšlet sebevíc, navždy budete jen součástí odpadu. Vaše kolektivní vědomí si může tedy hrát na co chce, ale navždy bude po něčem toužit ve světě časoprostoru a nikdy už neuvidí barvy rozkoše.
Publikoval(a): FourLeaf, 19.8.2023
Přečteno (23x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 22:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti