Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Konec

Konec

Společnost je jako déšť tvořený jednotlivými kapkami vody, které pomalu ale jistě, společně umírají na rozpáleném chodníku. Vnější vlivy(hmotné) převáží živé. Hmota je oproti životu stabilní a odolává času a prostoru daleko déle bez negativních myšlenek a činů.
Požíráme a absorbujeme vše co můžeme strávit. Přetváříme, budujeme sloučeniny a hledáme smysl života. Vznik časoprostoru, kterého si ceníme ze všeho nejvíce, se stal osudným zánikem všeho krásného. Co bude dělat poslední bytost až vstřebá poslední kus hmoty? Musíme si uvědomit, že jen život obsahuje všechny záporné vlastnosti. Prvek jako takový bez času a prostoru nemá vlastnosti žádné, kromě jediné. Je to barva. A barevnost obsahuje jen jednu veličinu – Krásu.
Když hmota vnějšími vlivy zaniká, bude bez časoprostoru přibývat? Určitě Ano. Ale úplně jinak než si dokážeme představit. Učení života nezná díky rychlosti neomezenost. Hmota rostla nekonečně a proto je i její odpad ( Vesmír) nekonečný.
Sloučeniny jsou už jen zoufalý pokus hmoty o návrat či spojení se zpátky dohromady. Sama to tedy bohužel nezvládne. Jak ale zajistit soudržnost za pomoci spokojenosti stabilních buněk? Lidské vědomí se absolutně vymyká známým fyzikálním zákonům, přesně jako původní společenství( Iris Ex Serpentes). My jsme předurčení dát vše zpátky do pořádku. Představuji si to tahle: Osvícení jedné bytosti, která si konečně uvědomí, že nakonec všechny buňky a organismy touží jen po kráse ať už jakéhokoliv druhu započne konvertovat každou jednotlivou buňku ve vesmíru, obsáhne je a život začne nekonečně růst. Nikdo si to ani neuvědomí, protože to nebude ani okamžik. Protože i okamžik je součástí rychlosti a není součástí nekonečna. Až život obsáhne odpad( Vesmír), může jako ta nejinteligentnější forma života rozložit sloučeniny na prvky, a jelikož platí že druh se sdružuje s druhem, tak se vše samo poskládá dohromady díky neexistenci časoprostoru jako na začátku. Nelze to však označovat za začátek, ale o věčnost, krásnou věčnost, Iris Ex Serpentes.
Publikoval(a): FourLeaf, 28.7.2023
Přečteno (32x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 02:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 28 stránek.
roboti