Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nejsem pesimista

Nejsem pesimista

Nejsem pesimista,i když mé básně mluví o opaku.Já si myslím,že tyhle mé nehezké pocity a dojmy vyplývají z tohoto období-zimního...Jeden nejmenovaný profesor tvrdí,že jsme na zem pouze přicestovali z jiné planety,protože nejsme na tento svět a podmínky zde úplně připraveni.Kupodivu ten Pán profesor z nejmenované univerzity podal k této jeho myšlence,názoru dost pádných důvodů.Tedy alespoň pro mne...jedním z nich třeba je,že jako jediný tvorové na této zemi nejsme přizpůsobeni klimatickým podmínkám...psi mají srst,kachny tukovou vrstvu.My lide se do zimy musíme obléci...další argument byl a tím se dostávám k podstatě věci,že špatně snášíme přechody mezi ročním obdobím.Tzn,že na podzim lidé upadají do depresí,aniž by k nim měli jakékoliv důvody.A já se s tímto odkazem a v tomto konkrétním případem stavím za názor pana profesora...Já prostě nejsem "dělaná"na zimu.Nemam jí ráda a ona mne.Stejně tak jako raní vstávání není pro mne....Z toho také usuzuji,že na mé rodné planetě se v noci,někdy až do rána flámuje a pak se celý den spí...To je přece rozumné..A lépe zavedené než na této zemi...No zkrátka.Až pomine zima,Leonka se stane zase chodícím sluníčkem rozdávající úsměv na všechny strany...Do té doby mi prosím promiňte za mou nehezky smyšlející hlavu...Prostě nejsem na zimu dělaná:-P Jo a abych nezapomněla.Jedním z nejpřesvědčivějších argumentů byl,že zatím co všichni ostatní tvorové se snaží přizpůsobit tomuto světu.My lide jsme si ho totálně předělali,abychom zde mohli žít.A podle mě se tím samy ženeme do záhuby,ale to už je další úvaha,ke které se někdy možná vrátím...
Publikoval(a): Elll, 24.2.2018
Přečteno (137x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Makaveli

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 02:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti