Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Duša človeka

Duša človeka

1.
Ľudská duša.
Čo to je?
Žriedlo chcenia, vôle...
Treba ho držať čisté,
aby nezbahnilo v zlobe.

2.
čo človeka pokúša,
pokoj duše narúša?
Života skúška.
Má byť človeku pani
alebo slúžka?

3.
Prvý zažil mnoho zla
druhí mnohé dobrá.
Obidvoch poznačila
diagnóza chorobná.

4.
Čomu, komu je človek roveň?
Nemá základ, nemá koreň.
Čo hýbe v ňom mysle páky?
Plazí sa ako had i lieta ako vtáky.

5.
Často nie rozum, ale tela pudy
stvárňujú ľuďom osudy.
Pudy poskytujú telu slasti:
žalúdku, v sexu oblasti
veľmi krátkej stálosti.
Prchavý sen o šťastí.

6.
Či sa to človeku ľúbi či neľúbi
sem -tam mu vládne rozum
častejšie pudy.


Anna Vodičková
Publikoval(a): anna41, 6.10.2017
Přečteno (183x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 02:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti