Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Uvědomnění se po automobilové něhodě

Uvědomnění se po automobilové něhodě

Marpelka Úvahy » ?nezařazené?

Anotace: Když si člověk sáhne na dno, ba dokonce ohrozí svůj život, uvědomí si, jak život je pro něj cenný. A také vše, co do něj patří.

Včera byl osudový den a nebyl to jen špatný sen. Nehodu jsem měla, ale díky ní jsem zjistila, že Ty jsi mě neopustila. Vím, že jsi stála nade mnou, protože to mohlo se mnou hodně špatně dopadnout. Díky tomu jsem si uvědomila, jak cenný je život a jak snadno se dá o něj přijít. Teď alespoň vím, že musím naplno žít.

Nezabývat se zbytečnostmi, neohlížet se do minulosti, ale za svými cíly kupředu jít. Život má každý jen jeden, tak proč se doma užírat a jen se litovat. Spíš by člověk měl začít něco dělat, nezavírat se před ostatníma ale vykročit ven. Každý má své cíle a sny, za kterými by si měl jít a ne jen o nich mluvit a tajně o tom snít. Když něco člověk dělá, naplňuje ho to, baví, jelikož to je to, co on si přeje, neměl by se zabývat tím, že někdo mu to rozmlouvá a nepřeje. Protože proč? Člověk, to co dělá, dělá pro sebe. Ne proto, aby byli spokojení ti lidé okolo něj, ale hlavně aby on sám se cítil dobře, vyhovovalo mu, to, jak žije a jaký jeho život má děj.

Já si vždy vybírám ty složitější cesty, na kterých mám starostí spousty, kde o hodně lidí okolo sebe přijdu, ale nakonec toho co chci, dosáhnu, když na konec a na vrchol dojdu. Stále dokola zkouším různé cesty, někdy to nevyjde, díky tomu nějaký problém nastane, ale jde o to, že se nezastavím, řeknu ano, byla to další zkušenost, kupředu půjdu a jinou cestu zkusím.

V této chvíli mám taky plán,který se spoustě lidem okolo líbit nebude, ale co, chci to já, chci to zkusit a o čem jiném je život, než o tom, že člověk stále dokola něco zkouší, jde do neznáma a ne na jistotu. Díky tomu, je ten život zajímavější, když nevíš, do čeho jdeš, ale zkusit to chceš.
Publikoval(a): Marpelka, 6.10.2016
Přečteno (156x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 25.4.2024 01:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti