Řekni, co je to láska?
Řekni, co je to láska?
Co je to vlastně láska? Každý se ji snaží popsat, ale nikdo ji nedokáže vyjádřit slovy, větami, nejde to. Myslete si co chcete, říkejte si, jaký je to nesmysl, ale vážně, ten pocit, milovat.. slova v tu chvíli nic neznamenají.
A teď konkrétně promlouvám k tobě. Budu ti říkat, třeba strome.
Ani nevíš, jak moc jsem tě milovala. Stala jsem se závislá na tvé blízkosti, na tvé ruce propletené s mou. Dal jsi mi toho tolik do života. Jak ty dobré věci, tak ty špatné. Špatné zkušenosti. Ano, i ty se hodí. Teď ti za ně děkuju. Časem se na to dokážu podívat z jiné stránky a uvědomuju si, jak jsem byla slepá a neviděla jaký doopravdy jsi, ale to nevadí. Přebolelo to, čas zahojil rány a teď už k tobě cítím jen lítost.
Nezlobím se na tebe, už ne. Víš, každý udělá v životě nějakou chybu a ty toho nejsi výjimkou, ani já. Jsem ukázkový příklad. Každý umí působit bolest. Ty taky. Bolest tak silnou, že se nevyrovná s žádnou bolestí fyzickou. Ale to nic. Už to přešlo, a zase se dokážu smát. Snad sis ty našel někoho, kdo ti víc rozumí. Jo, teď už ti to dokážu přát. I jsem ti odpustila. Vlastně už jsem ti řekla co jsem chtěla. Odpustila jsem ti. A ještě poslední díky za všechny ty pěkné chvilky s tebou.
Děkuju.
A teď mi řekněte, co je to láska. Člověk miluje, a pro milovanou osobu dělá vše, co si myslí, že je pro něj nejlepší, ale každý to vidí jinak. Ve vztahu je to těžké. Snažit se musí oba.
Pro lásku neexistují slova a proto se ji nepokouším ani popsat. Nepodařilo by se mi to.
Publikoval(a):
ChangeLee, 27.5.2014