Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Opij se a piš...

Opij se a piš...

Jan Čihoský Úvahy » o Životě

Anotace: **************

Člověk jako takový neexistuje.
Jeho existence je daná tím, jak ho vnímají ostatní lidé.
Jestli se cítíte nečím být, tak tím nikdy nebudete, dokud vás tak nebude vnímat okolí.
To o čem přemýšlíte a sníte nikdo neví.
Každý má v sobě pud myslet si, že je něco víc než ve skutečnosti je.
Není to tak zlé, když pro to něco děláte.
Jinak jste ale jenom tím, co ve vás vidí ostatní.

Komunikace víc než ve dvou lidech je zkreslená.
V podstatě k ničemu dobrému nevede.
Komunikujte z očí do očí a říkejte vše.
Dozvíte se víc než jste kdy doufali.
Někdy i víc než jste chtěli slyšet.

Myslete pozitivně a naslouchejte.
Negativní přístup je neplodný a nikam vás neposune.
Přemýšlejte o ostatních a o tom jak se chovají.
Snažte se pochopit jejich činnost, myšlení a přístup.
Udělejte si názor na věci z více úhlů pohledu.
Sledujte děti a rodiče.
Hledejte vzory.
Nemachrujte.
Učte se.

Nebuďte extrémní v žádném směru, zkreslí vám to úsudek.
Čas od času se opijte, víc se pak v sobě vyznáte.

Člověk je úplné hovado, dokud pro někoho nic neudělá.
Udělejte pro někoho něco.
Je to dobrý pocit.

Slzy jsou vždycky plus.
Nestavte peníze na první místo.
Budou tam stát místo vás.

Milujte.
Milujte cokoliv, ať víte, co to znamená.
To je jediná věc, která se nedá vygooglovat.
Chvíli to trvá, ale ti bystřejší na to přijdou před čtyřicítkou.

Láska je nejvíc.
Jakákoliv.
Zvlášť k jinému člověku.

Milovat někoho znamená toto (když už to někomu řeknete):

„Miluji Tě víc než sebe.“
Zdá se vám to jednoduché?

Je to ta nejtěžší věc na světě.
Publikoval(a): Jan Čihoský, 19.1.2013
Přečteno (280x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: MaCH007, K.Katerina

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 05:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 31 stránek.
roboti