Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jaké chování považuji za dobré.

Jaké chování považuji za dobré.

Retor Úvahy » o Lidech, Člověku

Anotace: Byl to úkol do školy. Téma už bylo zadané. Viz nadpis. Počet slov 251.

Jaké chování považuji za dobré.

Mám dojem, že velká skupina mé mladé generace ztratila lidské hodnoty. Mohl bych se k tomu postavit stejnou lhostejnou tváří, kterou vídám v naší společnosti. Ale jednou to bude naše generace, která bude muset dávat vzor našim potomkům.
Jako největší problém v chování považuji všeobecný nezájem. A to především nezájem učit se. Kvůli tomuto nešvaru tato generace ztrácí šanci na spokojený život. Tato skupina pak parazituje na lidech, kteří měli snahu, něco v životě dosáhnou a být soběstační. Proto už jen snahu učit se považuji za dobré.
Myslím, že naše duševní vyspělost začíná degenerovat. Často vidím některé své vrstevníky, kteří neumí přijímat lidi, kteří jsou nějako odlišní například chováním, oblékáním, anebo dokonce je problém pokud mají nějakou fyzickou odlišnost. Domnívám se, že lidé, kteří tento problém nemají. Staly se částečně dospělými. Což už je v našem věku po nás požadováno.
Také jeden druh chování považuji za dobré chování. A není to jen u dospělého. Je to vlastnost vážit si práce druhých. Zářným příkladem, je například vyučování. Učitel se nám snaží předat vědomosti a většina naší generace se k tomu postaví, jako kdyby dokázali více než ten učitel. Ale ani to jim nedává dle mého názoru právo ničit jeho práci.
Chtěl bych zdůraznit, že pokud nebude schopni se učit a pokud nebudeme schopni přijmout jiné lidi, než jsme mi a navíc budeme znevažovat práci jiných. Bude naše generace poslem smrti. Jak své vlastní budoucnosti tak i té příští. Protože člověk bez hodnot už není člověkem ale zvířetem.
Publikoval(a): Retor, 4.1.2013
Přečteno (425x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jeffree, Moog, Adyy, Hlučné ticho, 11ka, SK, Puris, Kateřina Svobodová, Romana Saladerová

Spodek

Stránka generována 28.4.2024 07:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti