Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Třetí případ: Bez svobody

Třetí případ: Bez svobody

Blair3 Povídky » Detektivní

Anotace: čtení ne pro všechny

"Případ!" To bylo to, co jsem potřeboval slyšet. Vysmykl jsem se zbytečným dotazům a v rychlosti se dopravil na stanici. Dostal jsem hlášení o vraždě mladé středoškolačky blízko školních pozemků. Vyjel jsem tentokrát s Hankem, abych obhlédl situaci. Nick zrovna dělal na případu v Bostonu a tak jsem rozpačitě s úsměvem sevřel volant a oddával se rádiovým hitovkám než jsme dojeli k místu.
Spolužáci Taby už stihli svůj vlastní ceremoniál s fotkou i bez nás. Když už se tu ten hlouček sešel, vzali jsme si je do třídy postupně k výslechu.
Taby byla inteligentní a milá dívka jak jsme zjistili. To si bohužel ten s mačetou nemyslel.
Rozhodli jsme se s Hankem rozdělit. Šel jsem za tělocvikářem a češtinářkou, oba se zdáli být dostatečně vyhořelí, aby mi zkreslovali skutečnost, a tak jsem si byl témeř jistý, že za chvíli vše vyluštíme. Hank mezitím prohlédl Tabinu skříňku. Byli tam všelijaké tretky, co holky potřebují nosit, aby zaujali a pár učebnic.
Rozhodl jsem se vzít si jich pár domů a projít to. Hank mě hodil domů a já si procházel knihu po knize až jsem narazil na fotku. Byla focená měsíc před vraždou. Byla na ní Taby a její třídní učitel Nemsby. Popadl mě vztek. Jak si někdo tohle může vůbec dovolit?! Hlava nehlava jsem se rozjel na adresu jeho bydliště a před půlnocí dorazil. Zazvonil jsem. Nic. Bušil jsem do dveří a po chvíli otevřel dveře vysoký muž se sympaticky falešným výrazem. Vešel jsem dál a ukázal mu fotku. Chvíli vše popíral a já neměl důkazy. Vymyslel jsem si v zoufalosti, že existují zápisy z jejího deníku. Zneklidněl a posadil se. "Když ona, byla tak jiná!"
Došel jsem k němu. "Pane Nemsby, tímto jste byl obviněn z vraždy své studentky, slečny Taby Sch..."
Nestačil jsem doříct slovo a cítil jak se mi zatmívá před očima a nedokážu se udržet na nohou.
Když jsem otevřel oči, ležel jsem tam spoutaný.
"Co si to dovolujete?! Pusťte mě z těch pout!"
Byl jsem vzteky bez sebe.
"A nechat tě mluvit?" Pomalu ke mě došel a sedl si ke mě. "Víš, Taby byla sladká a hodná holka, tak jako ty, ale uvnitř ní se skrývala mocná šelma, tak jako uvnitř tebe. Je na čase ji probudit" s těmi slovy si na mě klekl a začal mě vší silou dusit. Kopal jsem ho nohama a lomcoval tělem. "Takhle se mi líbíš detektive, popros a já tě nechám" zašklebil se a přiblížil se obličejem. Kousl jsem ho a kapička krve mu zůstala zpěněná na rtu.
"Chtěls vědět, co se stalo Taby, ne?
Teď to zažiješ"
Začal mě líbat a já mu znovu hryzal do rtu.
Sbíral jsem dech "Jak jste ji zabil?"
Popadl mě za bradu a zakřenil se. "Všechno postupně krasavče" Vstal a sebral ze země bič. "Kolik vás platí, že máte tak mizernej výcvik? Měli by vás trochu vybičovat. Zasmál se vlastnímu vtipu a udeřil. "Nemusel bych tu být, kdyby jste trávil čas rybařením." Prohlédl si mě a usmál se.
"Ne ne, ty tu seš, protože si nedával pozor ve škole". Šlehl znovu. Vykřikl jsem a prohnul se v zádech. Dál si nic nepamatuju.
V pokoji zazvonil telefon.
"Haló? Mám vašeho elitního detektiva, být vámi přijel bých sám a neozbrojený."
..Pokračování příště
Publikoval(a): Blair3, 17.12.2016
Přečteno (169x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 09:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti