Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Smolař

Smolař

Tonyend Povídky » Ze života

Anotace: Často hledáme štěstí tam kde není a máme ho tam kde to netušíme.

Je to nespravedlivé!
Někdo má v životě tolik štěstí, že by je mohl rozdávat a jiní, jako třeba i já, jej nemá ani za mák.Takto v duchu smutnil pan Novák nad tím, co může pro člověka znamenat ono štěstí.
Někdo našel třeba rezavou podkovu pro štěstí a další kdykoli vyšel ven, jen tak před dům, tak tam v trávě kde prorůstala nepatrně jetelinka, tam ten šťastlivec objevil čtyřlístek pro štěstí.
A což teprve ti co vyhráli v loterii! Ti měli panečku štěstí.
A já za celý život ani podkovičku, natož podkovu, ve sportce ani jednou pátou a o čtyřlístku si můžu tak leda nechat zdát.
Přesto si lidé všimli, že si pan Novák domů pokaždé nesl z vycházky alespoň malinkatou kytičku jetele.

Pan Novák zemřel.
Pozůstalí si rozebrali co dědictvím odkázal a mezi všemi věcmi bylo i jedno silné album.
Když jej otevřeli, nevěřícně zírali na jeho sbírku pětilístků, šestilístků ba i sedmilístků.
Nebyl v něm ani jeden čtyřlístek.
No uznejte, nebyl pan Novák největší smolař?
Publikoval(a): Tonyend, 25.4.2016
Přečteno (178x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: michaela07, Kytka62

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 08:09
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti