Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Poslední přání

Poslední přání

Tonyend Povídky » Ze života

Anotace: Kdyby existovalo ve vesmíru místo kde se odsuzuje za to, že někdo miloval...

Porotce jsi nepřesvědčil a soudce také ne.

"A čím bych měl, když jsem byl odsouzen za to, že jsem miloval?! Copak už někdo někdy viděl na vlastní oči lásku nebo ji může popsat jak vypadá? Můžeme jen vidět na lidech čeho jsou pro ni ochotni a schopni udělat. Proč bych se měl před někým obhajovat za to, že jsem miloval?
Před někým takovým, který o lásce jen mluví, tak jak mě mohl tento soudit za něco o čem sám nic neví? Když neví co je to doopravdy milovat? A za to, že jsem miloval, to má být má vina za kterou jsem potrestán?"

Měl jsi se více hájit, mít pádnější argumenty. Pche! Prý láááska...

"Miloval jsem! Tím jsem dal najevo a řekl vše podstatné. Kdo to nechtěl slyšet, neslyšel, kdo nechtěl vidět, neviděl."

Zbývají ti čtyři dny.
Už víš, jaké bude tvé poslední přání? Mezi ně však nepatří možnost volby mezi provazem, injekcí a elektrickým křeslem.

"Čtyři dny? Čtyři dny čekání. Copak je nějaký rozdíl mezi nimi a čekáním na věčnost? Mám-li jít smrti vstříc a mít před tím splněno poslední přání, tak už ho znám."

Co to bude?
Dlouhý doutník?
Aby sis s ním prodloužil ten čas který zbývá, nebo dva tucty ústřic?
Ty se otevírají také pomalu.
Nebo celý velký dort se šlehačkou?
Krabici koňakových špiček?

"Ne. Mé poslední přáni bude, abych byl přemístěn do jiné cely smrti, tam do té, co je až na samém konci chodby, z ní to bude nejdál do popravčí komory."

Není to jedno odkud budeš vyveden a předveden před svého kata a diváky?

"Ne. Není! Mohlo by to tak vypadat. Ale není! Během přemístění se pokusím o útěk."

To můžeš! Blázne... Vždyť tě na místě zastřelí doprovodná stráž!
Pomůžeš si tím nějak? Nepomůžeš. Tak proč mít takové přání??

"Ale ano, pomůžu si. Zemřít na útěku, být při něm zastřelen a být vinen pouze tím, že jsem doopravdy miloval, to je jiná smrt, než být popraven někým, kdo v životě nemiloval."

Co když na poslední chvíli dostaneš milost? Vrátíš se zpět do své cely a budeš dál žít!

"Dostat takovou milost? Copak to je nějaká milost, že budu žít sám v cele smrti? Navždy sám? Bez ní? Ne! Nechci a nemůžu žít sám."

Zapište do protokolu.
Posledním přáním odsouzeného je, aby byl před vykonáním rozsudku převeden do jiné cely smrti.
Publikoval(a): Tonyend, 4.6.2013
Přečteno (205x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: michaela07

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 03:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti