Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vodníček Nedobra

Vodníček Nedobra

Křemen Pohádky » ?nezařazené?

Anotace: Krátká rýmovaná pohádka o zlém vodníkovi, jehož matka byla čarodějka, a tak se naučil kouzlit, aby škodil lidem. Nakonec ale špatně skončí kvůli svému vlastnímu kouzlu.

Žil kdysi vodník Nedobra,
netrápila ho chudoba.
Po tátovi vodník zelenej,
po mámě kouzelník zmatenej.

Ale po každé když nějaké kouzlo zkusil,
každý kdo ho viděl, jen se smíchy dusil.
,,Když kouzlí zelenej vodníček,
podpálí si i rybníček.“

Nedobra, velice rozzloben,
zalezl do díry pod dubem.
Potají poté zkoušel kouzla,
ani zprávička o tom neproklouzla.

Když Nedobru nikdo rok neviděl,
Mysleli, že se odstěhoval od stavidel.
Nedobra, po roce a půl,
mezi lidi opět proklouznul.

V kabátku strčenou kouzelnou hůlku.
,,Každému seberu štěstí půlku!“
A tak lidem škodil, kouzla již znal,
téměř každý se ho nyní bál.

Lidé byli smutní a začali litovat,
že se mu tenkrát museli posmívat.
Nebylo to nic platný, vodníček dál čaroval,
každému koho potkal nějakou kletbu daroval.

Pak jednou vodníček připravil velký trik,
celé město chtěl vodou zatopit.
Když ale u svého rybníčku stál,
a kouzelná slůvka vyslovoval,
hlupáček zaklínadlo si spletl,
obrovský žralok ho potom snědl.
Publikoval(a): Křemen, 25.11.2014
Přečteno (252x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: barča1, atle, Dresler

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 05:52
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti