Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sloník Toník

Sloník Toník

kata3 Pohádky » ?nezařazené?

Anotace: Phadka pro me broucky :)

Byl jednou jeden potuček,ve kterém žil malý kapřík s maminkou a tatínkem. Rád si plaval mezi kameny a vymýšlel lumpárny s kamarádem Toníkem,to byl sloník se kterým si nikdo nechtěl hrát,protože byl žlutý a tak byl kapřík jeho jedinný kamarád,měl ho moc rád. Jednou si sloník Toník přivstal a jen,co vyšlo slunícko už se rozeběhl k potučku,kde už na něj kapřík čekal. Byl krásný den,tak si Toník vlezl do potučku za kapříkem. Jak si tak hráli,všimli si,že se na ně někdo dívá. Mezi kapradím na ně vykukovala žabička. Přiskákala po kamenech k nim a začala se Toníkovi smát,že je slon a že je žlutý. Toník z toho byl smutný a kapřík řekl žabce,že není hezké,aby se Toníkovi smála,ale žabka,jako by ho neslyšela a smála se víc.Potom chtěla odskákat pryč,ale jak se smála,nedávala pozor a skočila do díry mezi kameny,kde byl velký zlý had. Když žabku uviděl,chtěl jí sníst! Zabka se bála a volala o pomoc. Sloník Toník neváhal ani chvilku a vydal se žabce na pomoc. Přiběhl k těm kamenum a zatroubil na chobot tak silně,ze se had lekl a odplazil se pryč. Toník tak žabičku vyndal a položil ji na kámen. Zabička se moc styděla,že se Toníkovi tak posmívala a slíbila,že už to nikdy neudělá. Toník i kapřík byli moc rádi,protože měli další kamarádku,se kterou si mohli hrát. :)
Publikoval(a): kata3, 22.7.2013
Přečteno (228x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 21:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti