Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

BUMBALAV

BUMBALAV

kata3 Pohádky » ?nezařazené?

Anotace: Pohádku jsem vymyslela pro svého synovce,když mi bylo 14 :) trošku jsem ji upravila aby se líbila mím dětem..

Byla jednou jedna skála a na té skále byl palác,zámek jako v pohádkáh. A v tom paláci byli kuchaři,šašci i královna,ale bez krále,proto,že jednou se v paláci objevil zlý čarodej bumbalác a chtěl královnu za ženu,ale královna měla moc ráda pana krále,tak si bumbaláce nevzala. Bumbalác se naštval,udelal osklivý,zlý kouzlo a zaklel krále v draka s korunkou na hlavě. Královna plakala a plakala a potom řekla vojákum,aby šli krále najít. Ty se brzy vrátili a řikali,paní královno!paní královno! Pana krále jsme nenašli,ale našli jsme draka s korunkou na hlavě. Královna se zaradovala a rřkla,to musí být určite nás pan král,zaved°te mě za ním. Vojáci tam královnu zavedli,ta uviděla draka s korunkou na hlavě a dala mu pusinku. Na jednou se udělalo moc krásný kouzlo a z draka byl zase král. Stastný se vrátili na zámek. Za nedlouho se jim narodila malá princezna Anička. Byla hodná a krasná. Když byla veliká,objevil se zase ten zlý čarodej Bumbalác a chtěl princeznu za ženu,ale princezna měla ráda zahradníka Adámka,ten se naštval a dal Bumbalácovi na zadek a Bumbalác se bál a utekl. Když byli prinezna Anička a zahradník Adámek veliký,narodilo se jim malinký miminko Vasíček. Ten uměl kouzlit,všem kouzlil pro radost. Vykouzlil kytičky,barevný ptáčky,houpačky pro všechny děti ze zámku a všichni byli moc štastný.
Publikoval(a): kata3, 20.6.2013
Přečteno (161x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 19.4.2024 13:09
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti