Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

*O tetě Čimelce

*O tetě Čimelce

Květka Š. Pohádky » Pro malé děti

Anotace: taková pohádka o brášcích a jedné tetě...

BRÁŠKOVÉ ŤULÍK a BULÍK
~~~*~~~
Ve smrkové chaloupce bydlí bráškové
Ťulík modroočko a Bulík zelenoočko.
Oba kluci jsou hodně veselí.
Ano,ze všeho si dělají legraci.
Ťulík zašil Bulíkovi rukávy na košili
ten mu zase přilepil botu k podlaze
vymění šuplíčky,cukr za sůl,šťávu za ocet
a pak se chechtají.
Jeden si pocukruje brambory,
do čaje si dá lžičku soli nebo si osolí
klidně i krupicovou kaši.
Chvíli se chechtá Bulík,chvíli zase Ťulík.
Ale vydrželo jim to jenom týden.
Jeden ani druhý se pořádně nenajedli
ale byli opravdu moc rozesmátí
až je bříško bolelo.
Smíchem nebo hladem?No jo,asi obojím.

A po jednom takovém týdnu k nim přijela návštěva.
Teta Čimelka Kvítečková.
Nazdárek kluci,no nazdar,vy ale vypadáte,
v chaloupce máte taky nepořádek.
Donesla jsem vám tvarohové buchty,uvaříme si čaj
a pustíme se do práce.
Teto,teto,tím si čaj neosladíš,to je sůl.
Tak dost kluci.Co jste ještě vymňoukli?
My? Už skoro nic.
A pomalu se všechno vrací na to správné místo,
sůl a cukr,ocet a šťáva,
ještě rozpárat zašité rukávy a odlepit botu.
Konečně hotovo.
No jo,ale čemu se teď budeme chechtat?
Vy jedni kašpaři,
tak běžte dělat do cirkusu,tam se uplatníte
třeba jako klauni,šašci ano a kašpaři.
A tak Ťulík s Bulíkem šli.

Vzali si veliké boty,červené nosy a klobouky.
Padají jim gatě z klobouků šplíchá voda
normálně zakopnou o svoji druhou botu
pak udělají salto a kotrmelec,
hrají na pánvičky na hrnky a s vařečkami
uletí jim nafukovací balónky a ty kvičí...
nebo tak kvičí ti dva?
Kluci klauni se chechtají
a jejich vystoupení rozesměje každého.
I toho smutného kluka a tu smutnou holku.

Ale doma...
sem tam si něco provést je bavilo pořád.
Třeba zašít knoflíkové dírky
svázat ponožky
schovat mýdlo
vyměnit bonbóny za kostky cukru
zavřít rozečtenou knížku
do boty nacpat houbu z koupelny
(chi,chi a mokrou)
natočit budíka na brzy ráno
hodinové ručičky popohnat
a.....a.....a
A když měla přijít na návštěvu teta Čimelka
honem všechno uklidit.
Někdy to stihli fakt na poslední chvíli,
ale povedlo se.

Ale jak se za tetou Čimelkou dveře zavřely
už vymýšleli,třeba...
jo,to tu ještě nebylo,chi,chi,chi.
Nebo...
a ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 1.5.2013
Přečteno (351x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: mys, JirkaJ, jezovka, děda včela, Psavec, Linzerka

Spodek

Stránka generována 19.3.2024 10:30
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti