Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zvířecí hostina

Zvířecí hostina

Jelínek Rockefeller Básně » ?nezařazené?

Anotace: Krátké zamyšlení nad létem a zvířecím světem

Stojí strom na širém poli,
pod ním tři lavice a dva stoly.
Je připravena hostina,
za soumraku začíná.

Sjíždějí se zvířátka z celého okolí,
běhají rychle, nohy je nebolí.
Vylézají z doupat a nor,
sestupují z velehor.

Koním zvoní podkovy,
lvy zpřetrhali okovy.
Vane vítr, avšak teplý je den,
kvete mák, chrpa a len.

Slunce zapadá, zábava brzy začne.
tenhle sjezd je jednou ročně.
Všude kolem moře slávy,
jen lidé mají oči navrch hlavy.
Publikoval(a): Jelínek Rockefeller, 5.8.2012
Přečteno (73x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Lugilla

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 23:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti