Perestrojka
Perestrojka
Anotace: Zážitek z Karačaganaku v Kazachstanu (tehdy ještě SSSR)
Byl jsem tam služebně,v tom ráji východním,
mohl jsem kupovat,mohl jsem prodávat,
jen co jsem nemohl - na režim nadávat.
Kupuji rádio a už jsem na řadě,
ta milá děvočka co byla za pultem,
něco mi zkazala o jeho závadě.
Druhé i třetí,mělo taky vadu,
až pak to další zvedlo nám náladu.
Eto rabotajeť - nebyla tam zrada,
já tiše žasnul,ona byla ráda.
Po frontách na vodku,po perestrojce,
už jsem se nedivil ani ruské trojce
a svoji známé mladé komsomolce.
Všechno jsem pochopil,říkam jí Natašo,
u vás je vsjo bolše,u vás je charašo.
Publikoval(a):
X.Lodus, 29.7.2012