Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Já Slunce

**Já Slunce

Květka Š. Básně » o Přírodě

Anotace: ..a znám celý svět..

°°°°°°°°°°
Kdo asi tak zná celý svět
bez koho se nerozvine květ
a kdo mívá sukni z červánků
kdo sladí jahody ve džbánku
a zlato obilí na poli kdo dá
a od koho je voda třpytivá.
Pak duhu krásně zabarví
o horském vrchu všechno ví
popase beránky po obloze
do oken s úsvitem nakoukne se.

Hladina moří je smaragdová
a písky na pouštích dozlatova
nahatá těla nám pěkně opálí
někdy bychom se rádi schovali.
Někdy však rádo vše vysuší
a zvadlým kytkám to nesluší,
horským bystřinám bere jas
a bosky chodit pak pálí nás.

Potom se obloha zakaboní
hned se dá do deště,do pršení,
všechno se rázem zas zazelená
příroda budí se znovuzrozená.
°°°°°°°°
Publikoval(a): Květka Š., 26.7.2012
Přečteno (327x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, Marcone, NikitaNikaT., děda včela, modrá

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti