Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Padesátka

Padesátka

X.Lodus Básně » o Životě

Anotace: Napsáno dne 26.11.2010 jednomu padesátníkovi

Máš deset let,jsi synek nebojácný,
kuličky hraješ,do školy chodíš,
v roce sedmdesát.

Máš dvacet let,jsi voják zdatný,
pochoduješ levá,pravá a každá Tě má ráda,
v roce osmdesát.

Máš třicet let a povinost volá,
žena,děti,podnikání-konečně svoboda,
v roce devadesát.

Máš čtyřicet a vlasů ubývá,
jak ten čas letí-nediv se hochu,
jsi v novém století.

Máš padesát,a to je právě dnes,
tak užij si to milý taťko,
ať žiješ do sta let.

To Ti přeje za šachisty v Pelikánu
šedovlasý kmet.
Publikoval(a): X.Lodus, 25.7.2012
Přečteno (137x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti