Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Svody Paříže

Svody Paříže

Okvětní lístky zaplaví celý Monmartre
z jediného srdíčka tulipánu v květináči;
přídechem sladkých francouzských likérů,
v nichž zlehoučka rty si milenci smáčí...

Bezkřídlý pěvec něhy z Moulin Rouge,
svou gloriolu vždy k ránu odkládá...
Nechť mužné ruce laskají dívčiny vlasy,
jež mohutným vodopádem stékají přes záda.

Notre Dame staletími v podstatě netknutý,
omývá svůj předlouhý stín v Seiny povodí,
jejíž poklidně čisté proudy jako aperitiv,
vylupují ze srdce alabastrové souplodí...

Voňavý dech Paříže houstne jako šlehačka,
s večerem v cinkotu snubních prstýnků,
jež se ve svitu baletních luceren odráží
od poupat růží a diamantových kamínků.
Publikoval(a): Lugilla, 22.7.2012
Přečteno (186x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, NikitaNikaT., Marcone, děda včela, modrá, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:27
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti