Kobyla
Kobyla
Anotace: Tu říkanku znáte, ale trochu jsem to upravil
Kobyla má malý bok,sledujte ta slova,
až na jednu čárku,tam a zpět je shoda.
Naší řeč si vychutnáme v povedených říkankách,
jistě že to všichni znáte o stříbrných křepelkách.
Třiatřicet,pěkné číslo,k tomu pětku,osmičku,
vsadil jsem si v lotu terno,asi budu v balíčku.
Potom koupím tu kobylu,co má malý bok,
založím si velkostatek,dám si ruce v bok.
Poučení snadné,lidem pro radost,
když to umíš podat,vše má souvislost.
Publikoval(a):
X.Lodus, 21.7.2012