Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Barevná šeď

Barevná šeď

Už zase hřmí
nad starým hřbitovem
prorostlém břečťanem
zas se nad ním zjevují nebeští poslové

nebe je temné
a ze světa radost zmizela
projednou

Slzy se snáší
na lány polí
jindy prosluněná luka
moknou vlčí máky
i kopretiny
...
Je po všem
kukačka v hájích kuká
slunce pomalu vychází
vysušit svými paprsky
okolí plné perliček

Zas pěje slavík
skryt v korunách stromů
včelky bzučí
okolí zalily barvy

jen ten starý hřbitov hnije
zahalen smutkem pozůstalých
ve stínu ještě starších cypřišů a dubů
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 19.7.2012
Přečteno (142x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, děda včela, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 00:14
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti