Alenka
Alenka
Anotace: Řekla že se jmenuje Alenka, a chtěla básničku, bylo to v Pelikánu
Alenko, ty dívenko,už nejsi v Říši divů,
probuď se a zavolej do bílého rána.
- Ano pane básníku,jsem u Pelikána -
Ale asi vrátím se do té Říše divů,
nechci snášet ten váš svět,
co je plný slibů.
Raděj budu v pohádce,kde se o mně zpívá,
už nechci být v hospodě,kde se točí piva.
Až se znovu probudím,
možná snesu ten váš svět,
ale pane uznejte,nebude to hned.
Publikoval(a):
X.Lodus, 15.7.2012