Sametová
Sametová
Anotace: Napsal jsem to k výročí 20 let od sametové revoluce v roce 1989
My nevěděli ,že nám oni lhali,
soudruzi řekli,my jsme dokonalí.
Máš jedničku,byls v průvodu
na Prvního máje
a zpíval jsi pro nás,
pro nás proletáře.
My proletáři máme vše v té naši větě,
ale nikdo netušil,že nás doba smete.
Chtěli jsme se spojit,jak se mluví v hesle,
ale kdo vyrobí chleba,máslo,mýdlo,stroje,
když robit se nám nechce.
Vladimír jim řekl,tuto historickou větu,
odstranil jsem cara, ať mužík vládne světu.
A slibovali hory,doly,každý dostal to co chtěl,
kdo nevybočil z řady,ten se měl.
Pak skončila pohádka,nevěděli kudy kam,
lidem se otevřeli oči a byla revoluce
na Letenské pláni, ten vzácný drahokam.
Publikoval(a):
X.Lodus, 9.7.2012