Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cintorín

Cintorín

Na starém hřbitově
prorostlém břečťanem
když slunce zapadne
krkavci mají slet
v mlze jak mléko
při šedých zdech
krákají
nebožtíkům
ležícím na márech
...
odbijí půlnoc
měsíc stříbří náhrobky
skrz černá oblaka
trochu se bojí
jen svíčky hřbitovní
hoříce do dálky
nabádaj k odletu
krkavce
netopýry
průzračné můrky
i malé soví víly
a
-hustší mlha padá-
...
slunce je v šarlatu
v pyžámku ranním
s mladičkým úsměvem na obou lících
žhavým hřebenem z topazu
češe svou bujnou kštici
a
na krchově
hraje bránový orchestr
zrezavělích a zvaných
REZAVCI
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 8.7.2012
Přečteno (343x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, NikitaNikaT., Marcone, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 07:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti