Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Studánka

**Studánka

Květka Š. Básně » o Životě

Anotace: a tak trochu kouzelná...

Studánka
~~~~~~~~~~~
Tam v tom našem lesíčku
já znám malou studničku
„v ní je voda studená“

On nabere si do hrníčku
tu studenou,tu vodičku
„napij se má milená“

Sotva milá své rty smočí
hned se ji rozzáří oči
„ta voda je kouzelná“

Jeho dívka dřív slepá byla
svého milého nikdy neviděla
„snad nebude zklamaná“

Ona však k němu přiskočila
oči a tváře hned zulíbala
„jsi moje láska jediná“

Studánku hlídají plané růže
jen dobrý člověk pít tu může
„pro zlé je v trní schovaná“

„Studánka kouzelná…
~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 7.7.2012
Přečteno (88x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, NikitaNikaT., Ružka, děda včela

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti