Jak to mají mniši
Jak to mají mniši
V okolí lesů smíšených
postaven klášter
z cihel pálených
daleko od problémů měšťanů
zde světí svoje životy
jeden opat
a mniši
ve vlhku
za svitu svící
TIŠE !!!
Ráno ještě za svítání
kohout nestačí po druhé zakokrhat
mniši vstávají
a do mnišských kuten se stačí oblékat
poté
přepisují knihy
zpívají žalmy
modlí se
a když nastane večer milostivý
zmizí spáti do prostých cel
Tak činí dvacet let v kuse
i více
umírají
novici přicházejí
někdy některý ani není posvěcen
ovšem
jednou za uherský rok stane se
a najdou bratra
v cele oběšeného růžencem
a takto mniši mají...
Publikoval(a):
Rezavá plechovka, 7.7.2012