Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Muchomůrka bílá

Muchomůrka bílá

Rezavá plechovka Básně » ?nezařazené?

Anotace: Mejla snad v nebi promine

U cesty houba
akorát do ruky
krásná, vláčná, bílá
bez archu záruky.
Schovaná v jehličí
před slimáky a rosou ranní
trošičku jiná a ostatních hub se straní.
Přesto houba zralá.

Až houbu spatří zvědavé lidské oko
a ochutná jí a její sestry
bez ladu a skladu
bude jim moc hezky.
(A svět bude velmi pestrý)

Jsem houba tajemná,
temná a snivá.
Těší mě lidičky,
jsem muchomůrka bílá.
Publikoval(a): Rezavá plechovka, 1.7.2012
Přečteno (63x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Jin&Jang, Marcone

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 01:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti