LA FEMME FATALE - OSUDOVÁ ŽENA
LA FEMME FATALE - OSUDOVÁ ŽENA
Anotace: " Kdo hledá dobrou, pochopeníplnou a krásnou ženu, nehledá jednu, ale tři." Oscar Wilde, irský spisovatel, 1854 - 1900
Co říci o té osudové ženě ?
Řekla mi jednou jako dítě :
"Ty musíš všechno vědět,
a já chci abys všechno věděl !"
Jak malá holka řekla mi to, umíněně.
Miloval jsem ji pro její náročnosti.
To proto, že já tak často seděl
zmatený, zamyšlený, nahý do kosti,
a hledal jí ten ztracený ráj-
Když na konci jsem byl
všech svých vědomostí,
a zůstala jen jedna,
že s ní musím žít
a také chci svým srdcem celým,
tak odešla mi, hlupákovi,
bůhví kam, pro jiné moudrosti.
Odnesla pláč i smích,
radosti,
a zanechala hřích
ve stopách zavátých.
Já však už na věky chci vědět. . .
Nech mne tu, Bože, zase sedět
pod tím Tvým Stromem Poznání.
Všechno je jinak - i ten její hřích,
co zůstal v stopách zavátých. . .
Publikoval(a):
jang-tse, 27.6.2012