Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zbylo mi trochu času

Zbylo mi trochu času

Romana Saladerová Básně » o Lásce

Anotace: Zbylo mi trochu času

Zbylo mi trochu času. Tak znenadání.
Všimnout si křídel motýlích bych chtěla,
víc a ještě víc.
Jak bych je nikdy neviděla.
Všimnout si křídel motýlích.

Však já je viděla, není to dlouho.
I víckrát ten šustot u uší zaslechla jsem.
Zaslechla jemně. Tak jemně, že hloupé mi nebylo,
hlavu dát stranou a hluboko padat,
tam dál za jiným hlasem.

Proč ta křídla jsou tak jemná, k ničemu nenutí,
proč tak snadno překryje je každé jiné mávnutí.
Mluvte ke mně, znovu tiše.
Už poslouchám.
Zbylo mi totiž trochu času. Docela znenadání.
Publikoval(a): Romana Saladerová, 26.6.2012
Přečteno (273x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: qala, Martin Havlíček, Lugilla, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.9.2024 12:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti