Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

PODLOUDNICKÁ KROSNA

PODLOUDNICKÁ KROSNA

jang-tse Básně » Láska ... zklamání

Anotace: " Utrpení je také jen láska. Posečkej chvilku a dozvíš se to." Gertrud von le Fort

Do smrti už já
budu si tě
v mém srdci chovat
jak panenku dítě.
Vždyť ze všech těch
mých ne-lásek
zbyl mi vždy
jen tvůj obrázek.
Láska je totiž
jak podloudnická krosna,
jak zákon neúprosná,
a nepřenosná.

Nikomu už já ji nemoh ' dát,
jen tebe směl jsem milovat,
a vím dnes, proč jen
ta jedna číš.

Věřil jsem tomu, čemu nevěříš.

V životě není na vybranou.
Měl každý jen tu jednu pravou.
Má každý člověk ten svůj kříž.
A chce li lehčí, ztěžkne, víš ?
Publikoval(a): jang-tse, 24.6.2012
Přečteno (68x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: NikitaNikaT., děda včela, ajala

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti