CO TÍM CHTĚL BÁSNÍK ŘÍCI ?
CO TÍM CHTĚL BÁSNÍK ŘÍCI ?
Anotace: Ze staré sbírky : Básně psané u ruiny hradu Hilgartsberg, kde také skutečně psány byly, uprostřed přírody, na samotě, kde jsem bydlel téměř tři roky, na kopci 430 m. nm.
Jsou básně, které nikdo nevysvětlí,
co tím chtěl básník říci,
Sám ďábel je zažhnul u předpeklí,
však z nebe mají svíci.
Ty básnš, děvče musíš prožít,
pak nemusí se psát.
Musí v nich láska ožít,
musíš je milovat
i s básníkem,
který je psal,
a co v nich
všechno dýše.
Vždyť která žena,
chtěla by je psát,
když umí je žít,
a milovat ?
Publikoval(a):
jang-tse, 22.6.2012