PROBDĚLÉ NOCI
PROBDĚLÉ NOCI
Anotace: " Kdo nejedná, tomu ani nebe nepomůže." Sofokles Na vojně jsem trpěl těžkou depresí a dělal vše pro to, abych se jí zbavil. Jedné noci jsem se rozplakal usedavým pláčem a když jsem se vyplakal, bylo po depresi.
Probdělé noci na polštářích pláče
v té jedné noci stékají do koláče,
plného sladkostí a vzácných vůní
z ponorné řeky, která čeká
od věčných časů na člověka,
aby jej umyla zas ke křtu,
k jeho spáse.
Vždy má pro něj čas -
má-li on ve svém čase.
Publikoval(a):
jang-tse, 22.6.2012